Zoeken

-->

Kleding & Schoeisel

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte uitrusting. Dat geldt zeker voor deze Winter4daagse.
Het is belangrijk dat u goede kleding en schoenen draagt. Maar wat lekker zit, is heel persoonlijk. Ga daarom altijd naar een goede speciaalzaak en probeer schoenen uit. De ene wandelaar houdt van een lage schoen, terwijl de andere juist een hoge wandelschoen fijn vindt.

Kleding
Draag kleding waar u zich prettig in voelt en waarin u zich goed kunt bewegen. In plaats van één dikke trui, kunt u veel beter meerdere laagjes aan doen.
Wees goed voorbereid en neem regenkleding mee. Het meest prettige is ademende regenkleding. Neem bij dreigend slecht weer eventueel wat extra kleding mee en stop een paar extra, droge sokken in uw rugzak.

Schoeisel
We wandelen middenin de winter. Het kan sneeuwen, maar uiteraard ook regenen. Het is dus belangrijk dat u schoenen die tegen een stootje èn een spettertje kunnen zodat u niet direct met natte voeten loopt!

Draag wandelschoenen met een soepele afwikkeling. Een stugge schoen geeft veel weerstand en kan blessures veroorzaken. Zorg ervoor dat uw wandelschoenen s ingelopen zijn. Goede wandelschoenen moet niet te strak zitten. Uw voeten gaan na een tijdje lopen namelijk iets opzetten. Oneffenheden aan de binnenkant zijn uit den boze: ze veroorzaken blaren! Wat dikkere zolen zorgen ervoor dat u niet ieder steentje of oneffenheid op de weg voelt. Tijdens de Winter4daagse zult u veel over asfalt lopen, ook dat kan van invloed zijn op het soort wandelschoen dat u draagt.

Nieuwe schoenen nodig? Ga dan naar een speciaalzaak. Neem uw oude schoenen mee, want in de winkel kunnen ze dan zien hoe u loopt en u goed adviseren over de schoenen en materialen die het beste bij u passen. En als het kan, ga aan het eind van de dag nieuwe wandelschoenen kopen!

Sokken
Goede sokken zijn misschien wel net zo belangrijk als goede wandelschoenen. Met goede schoenen, maar verkeerde sokken loopt u kans op blaren. Kies daarom voor goede wandelsokken van wol, badstof of katoen. Kies voor sokken zónder naden of stoppen. Verder is het belangrijk dat de sokken zacht zijn na het wassen. Goede sokken helpt blaren voorkómen!

Aanmelden Nieuwsbrief

Wit u ook op de hoogte blijven van
De Noorder Rondtochten? Meldt u zich dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Aanmeldformulier
Uw gegevens:

't Gait deur

Van 26 tot en met 29 januari 2017 vindt de tweede editie van de Groningse winter4daagse plaats! 4 dagen wandelen in winterse sferen op een bijzonder tijdstip en nagenoeg de route van de Noorder Rondritten. Niet voor doetjes, maar een prestatietocht voor de doorgewinterde wandelaar!