Zoeken

-->

Eten & Drinken

Net zo belangrijk als een goede training of goede uitrusting is goed eten en drinken!

Wat is genoeg drinken? Een algemeen advies is niet te geven. U hoeft niet te wachten met drinken tot u dorst heeft en u hoeft ook niet de hele weg te drinken. Maar ook tijdens een winterwandeling is het belangrijk dat u voldoende drinkt.

Vermijd het drinken niet omdat het zo lastig is om naar het toilet te gaan. Dat is een verkeerde beslissing die u op kan breken. Hoewel het gevaar van te weinig drinken zich vooral bij warm weer voordoet (risico op oververhitting en kans op flauwvallen), kan dat ook in de winter gevolgen hebben.

Drink bij voorkeur water, thee of sportdranken. Koolzuurhoudende (fris)dranken zijn minder geschikt. Het gebruik van alcohol wordt zeer ontraden, aangezien de combinatie van alcohol en lichamelijke inspanning uw gezondheid bedreigt.

Verder is het van belang dat u een vast en regelmatig eetpatroon aanhoudt. Moeilijk moment? neem een energiesnoepje met druivensuiker!

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Wit u ook op de hoogte blijven van
De Noorder Rondtochten? Meldt u zich dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Aanmeldformulier
Uw gegevens:

't Gait deur

Van 26 tot en met 29 januari 2017 vindt de tweede editie van de Groningse winter4daagse plaats! 4 dagen wandelen in winterse sferen op een bijzonder tijdstip en nagenoeg de route van de Noorder Rondritten. Niet voor doetjes, maar een prestatietocht voor de doorgewinterde wandelaar!