Zoeken

-->

Over ons

De Noorder Rondtochten is een initiatief van stichting Hoogeland op de Kaart (www.hoogeland.nu) en Tocht om de Noord (www.tochtomdenoord.nl)

Het initiatief is ontstaan nadat deze twee organisaties in 2009 samen de zogenaamde Ommelandse Reis hebben georganiseerd. Dit evenement vond plaats in het kader van Het Glazen Huis (Serious Request, 3FM) dat in december 2009 in Groningen stond. Vanuit ruim 60 dorpen werd op 20 december door zo’n 300 wandelaars gelopen naar de Grote Markt. De wandelaars brachten in totaal ruim 75.000 euro mee aan sponsorgeld dat ten goede kwam aan Het Rode Kruis.

Menigeen zal zich deze Ommelandse Reis nog goed herinneren! Onder echt barre winterse omstandigheden legden de wandelaars hun afstand af, vaak voorzien van skibrillen tegen de sneeuw, en andere winterse attributen.
Het verkeer in het hele land lag plat, maar in Groningen werd gelopen!

Aanmelden Nieuwsbrief

Wit u ook op de hoogte blijven van
De Noorder Rondtochten? Meldt u zich dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Aanmeldformulier
Uw gegevens:

't Gait deur

Van 26 tot en met 29 januari 2017 vindt de tweede editie van de Groningse winter4daagse plaats! 4 dagen wandelen in winterse sferen op een bijzonder tijdstip en nagenoeg de route van de Noorder Rondritten. Niet voor doetjes, maar een prestatietocht voor de doorgewinterde wandelaar!