Zoeken

-->

Vierdaagse in de Winter

Met de Noorder Rondtochten krijgt Groningen één keer in de drie jaar een soort Nijmeegse Wandelvierdaagse binnen de provinciegrenzen. Maar dan in de winter. De primeur is van 24 tot en met 27 januari 2013.

De 130 kilometer lange route (afstanden van 25 tot 40 kilometer op de laatste dag) begint in de stad Groningen en eindigt na vier etappes in Bafflo. Tussenstops zijn in Appingedam, Uithuizen en Winsum. Ze liggen aan of in de buurt van de route van de Noorder Rondritten, de beroemde schaatsmarathon die in 1997 voor de laatste keer werd verreden.

Het enthousiasme voor die toch was de aanleiding voor het initiatief. Het vroor de afgelopen winter net niet hard genoeg voor de klassieker, maar overal stonden de vrijwilligers klaar. Die hebben toegezegd dat ze ook de handen uit de mouwen steken voor de vierdaagse. Volgens voorzitter Piet Wieringa van Vereniging Noorder Rondritten hebben ze er allemaal zin in. “Onder één voorwaarde: de schaatstocht gaat natuurlijk voor!”

Susanna Lemstra van Hoogeland op de Kaart en Peter Velthuis van Tocht om de Noord zijn de initiatiefnemers van de Winter4daagse. Ze zijn overtuigd van het succes. “We hielden in 2009 een massale wandeltocht voor het Glazen Huis vanuit alle dorpen naar de stad. Deze Ommelandse Reis vond plaats onder barre omstandigheden maar het was geweldig. We hebben toen gemerkt dat lopen met sneeuw en ijs ook mooi is”, zie Velthuis gisteren bij de presentatie van de plannen.

Schaatslegende Jan uitham (87) op 26 januari winnaar van de Noorder Rondritten hoopt er exact 50 jaar nadien zelf bij te zijn als de wandelaars, net als hij destijds, aankomen bij de Boog in Winsum. (Dagblad van het Noorden, 27augustus 2012 – door Frits Poelman)

4 reacties op “Vierdaagse in de Winter

 1. Hallo,
  Ik wens alle deelnemers succes met deze 1e winter4daagse
  Ook wens ik Peter en de hele organisatie succes met een goede afloop.
  Zelf had ik ook graag meegedaan,op dit moment ben ik herstellende van een liesbreuk.
  Heel mooi dat het nu ook nog een winters karakter heeft.
  Tegen de kou goed met vaseline invetten,ook de voeten heb je geen last van koude voeten.

 2. Op deze plek wil ik graag iedereen bedanken voor de geweldige wandeldagen. De Noorder Rondtocht van 2013 was dwars door kou, windgejammer en sneeuwbagger, maar heeft ons, ‘als belichaamde ervaring’, gesterkt en gelouterd. Deze provincie heeft zoveel schoons te bieden. Ook wil ik de organisatie (‘het broedelijk bestuur’) feliciteren dat zij deze wandeltocht hebben weten in te zetten in een stukje-soortgelijke-promotie van Groningen. Dat alleen al, en de media-aandacht die daar natuurlijk bijhoorde, de lachende mensengezichten, de verhalen van de eerste gestempelde binnenlopers, de NoordTV plattelands-vergezichten en de spreekwoordelijke koek en zopie, is een subsidie waard. Een dikke subsidie, zou ik zeggen. Want met de betekenissamenhang van marketing en communicatie van Groningen is voor d echte professionals nog altijd wat te vieren!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een rood driehoekje. *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aanmelden Nieuwsbrief

Wit u ook op de hoogte blijven van
De Noorder Rondtochten? Meldt u zich dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Aanmeldformulier
Uw gegevens:

't Gait deur

Van 26 tot en met 29 januari 2017 vindt de tweede editie van de Groningse winter4daagse plaats! 4 dagen wandelen in winterse sferen op een bijzonder tijdstip en nagenoeg de route van de Noorder Rondritten. Niet voor doetjes, maar een prestatietocht voor de doorgewinterde wandelaar!