Zoeken

-->

Nieuwsbrief nr 7 - 4 februari 2013

Beste Batlopers!

Wat was het een geweldige winter4daagse en niet in de minste plaats door jullie deelname! We willen allereerst graag alle wandelaars bedanken die hebben meegelopen. Bikkels zijn jullie, of het nu vier dagen of slechts één dag was - 
jullie zijn allemaal doorgewinterde wandelaars die groot respect verdienen!

We wilden graag een winter4daagse en die kregen we ook: sneeuw, hagel, mist, vriesskou en tot slot nog regen. Het werd de barre tocht waarop menig wandelaar had gehoopt en die anderen juist vreesden. Maar liefst 354 wandelaars hebben de gehele winter4daagse uitgelopen. Een prestatie van jewelste als je de laatste dag (40 km in regen, kou en nattigheid) in oogschouw neemt. Dus nogmaals: proficiat! 

 

Vrijwilligers bedankt!

En dan vanaf deze plek natuurlijk een heel bijzondere dank aan alle vrijwilligers die er voor gezorgd hebben dat deze allereerste winter4daagse een onvergetelijke ervaring is geworden. Van menig wandelaar hebben we al een mail ontvangen met speciale dank voor de verkeersregelaars die in mist, sneeuw, vrieskou en regen de tocht in goede banen hebben geleid. Nogmaals, heel veel dank voor jullie inzet – en we weten zeker dat we dat namens alle wandelaars kunnen zeggen!   

 

 

 

 

 

 

 

(foto Jan Lijtendijk)

 

Gevonden voorwerpen!

Tijdens de winter4daagse zijn er wat spullen gevonden die nu nog liggen te wachten op de rechtmatige eigenaar. Herkent u een van de artikelen? Is er iets bij dat u verloren bent? Stuur ons dan een mail naar noorderrondtochten@gmail.com met daarin het voorwerp dat u verloren bent en uw naam en adres.
We zouden het fijn vinden als we deze weeskindjes naar huis kunnen sturen!

Het gaat om:
- één (linker) bruine handschoen  met een wit randje (HEMA, maat M)
- een paar bruin/zwarte suede hanschoenen (gevoerd met gebroken wit flanel)
- een paar zwarte fleece handschoenen (van C&A)
- een paar grijze fleecehandschoenen met zwarte streep (Thinsulate, maat L)
- een zwarte bivakmuts
- een bruine/rode sjaal (rondgebreid uit één stuk)
- Inmiddels is de oranje rugzakhoes al weer onderweg naar de rechtmatige eigenaar.

En tot slot was er nog een rijbewijs gevonden. Dat is inmiddels weer in het bezit van de eigenaar. Maar die wil heel graag vanaf deze plek de vinder hartelijk wil bedanken! Bij dezen dus.

Waar kwamen ze vandaan?

Dat zouden jullie graag willen weten: hoeveel wandelaars waren er en waar kwamen ze zo ongeveer vandaan? In totaal hebben er bijna 900 ‘unieke’ wandelaars meegelopen. Daar zitten mensen bij die de hele winter4daagse, één dag of  zaterdag èn zondag gelopen hebben. 450 winter4daagse wandelaars zijn op donderdagochtend in de Oosterpoort gestart en uiteindelijk hebben 354 wandelaars de hele winter4daagse volbracht.
De wandelaars kwamen echt overal vandaag. We hadden internationale gasten uit Duitsland en België. De meeste wandelaars (zo’n 725) kwamen uit de provincie Groningen, 100 uit Drenthe en met 50 is Friesland een goede derde. Uit Noord-Holland, Gelderland en Overijssel kwamen ieder zo’n 15 tot 20 wandelaars. Zuid-Holland, Flevoland en Limburg kwamen ieder ongeveer 5 wandelaars. Alleen vanuit de provincie Zeeland was geen enkele vertegenwoordiging.

 

Winnaar Rebus

Bat-plaats Warffum trakteerde iedere wandelaar onder andere op een Bat-muts en had ook een leuke rebus georganiseerd. Centrale vraag was: hoe lang waren de Noorder Rondritten in 1963. Het goede antwoord was ook te lezen in het Nieuwsblad van het Noorden dat aan de wandelaars werd uitgedeeld: 88 kilometer!
De vier prijswinnaars zijn inmiddels bekend. Renée Hoekenwijk wint een diner bij Spoorzicht, G. Hagenus een overnachting bij B&B Stee en Stoetje, Coba Plieger mag een keer overnachten in de nostalgische bedstee en kanoën op Camp Zuiderhorn en Janny Velema heeft een Gronigner bat-rugtasje gewonnen van Kaatje Kledingreparatie. Proficiat!
 

 In café-restaurant Spoorzicht in Warffum kon de wandelaar zich te goed doen aan een portie heerlijke Raasdonders!

Heimwee?

Heeft u ook zo’n heimwee naar de winter4daagse? Kunt u geen genoeg van al die mooie plaatjes krijgen? Ga onze facebookpagina. Daar zie je volop berichten van wandelaars met herinneringen, foto’s en filmpjes. ’Like us’ en je kunt alles volgen!

Maar ook op onze website vind je heel veel foto’s. 

Weliswaar moest ook de website bij komen van de winter4daagse – de site was een paar dagen niet goed bereikbaar – maar nu is er weer van ales te zien op de site!

Aan de rechterkant van de homepage zie je namelijk het kopje Extra Informatie en daaronder de knop Foto’s en Links. Nog dagelijks worden daar nieuwe links geplaatst van foto’s en filmpjes die wandelaars ons sturen! Kortom, klik hier om direct naar de foto’s toe te gaan.

Nog te koop

Spijt dat u geen t-shirt of embleem heeft gekocht? Dan hebben we goed bericht. Er zijn nog enkele t-shirts (met name L en XL) en emblemen te koop. Omdat we ze nu moeten opsturen is de prijs wel iets omhoog gegaan. Het t-shirt kost nu
€ 12,50 en het embleem is voor € 5 van u. Belangstelling? Stuur dan een mail met uw gegevens naar noorderrondtochten@gmail.com

Sponsoren

En tot slot willen we hier nogmaals al onze sponsoren bedanken. Mede dankzij hun bijdrage is het mogelijk geworden om dit unieke evenement te organiseren. Prachtig hoe ook Provincie Groningen (LEADER) en alle gemeenten hebben meegewerkt.

Een speciaal woord van dank voor Arriva. De samenwerking met Arriva leverde niet alleen een uniek vervoersbewijs voor de wandelaars op, maar ging nog veel verder. De extra trein die op zondagmorgen 28 januari werd ingezet heeft het voor veel wandelaars mogelijk gemaakt om toch die 40 km te wandelen. Het is mooi om in de wintertijd te melden dat het lukt om juist een extra trein te laten rijden in verband met de weersomstandigheden.
Veel wandelaars hebben ons laten weten dat ze zowel het vervoersbewijs als deze extra trein ontzettend gewaardeerd hebben. De complimenten dus voor Arriva!

Aanmelden Nieuwsbrief

Wit u ook op de hoogte blijven van
De Noorder Rondtochten? Meldt u zich dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Aanmeldformulier
Uw gegevens:

't Gait deur

Van 26 tot en met 29 januari 2017 vindt de tweede editie van de Groningse winter4daagse plaats! 4 dagen wandelen in winterse sferen op een bijzonder tijdstip en nagenoeg de route van de Noorder Rondritten. Niet voor doetjes, maar een prestatietocht voor de doorgewinterde wandelaar!