Zoeken

-->

Nieuwsbrief nr 6 - 18 januari 2013

Beste Batlopers!

Wij zijn er helemaal klaar voor…..

Koning Winter is definitief in Groningen aangekomen. Ook op deze bijzondere dag, want vandaag is het precies 50 jaar geleden dat Jan Uitham tweede werd in de Elfstedentocht. Misschien heeft u hem gezien in De Wereld Draait Door. Natuurlijk is onze Held van het Noorden erbij tijdens de Noorder Rondtochten, volgende week.

We krijgen van sommige wandelaars vragen…. Wat als de schaatstocht doorgaat?
Wij hopen natuurlijk dat de Noorder Rondritten gehouden gaan worden, maar dat zal zeker niet volgende week gaan gebeuren, dus wij gaan gewoon heerlijk wandelen met z’n allen!

 

He-le-maal vol! Inschrijven kan echt niet meer!

Na onze vorige nieuwsbrief – waarin stond dat inschrijven ter plekke nog mogelijk was – liep het storm met de na-inschrijvingen. Daarom moeten wij nu helaas meedelen dat inschrijven absoluut NIET meer mogelijk is. Ook niet als u van plan was spontaan naar een van de startplaatsen te komen.
Alleen de wandelaars die zich bij ons gemeld hebben en antwoord van ons gekregen hebben, kunnen als late inschrijver nog meedoen. Zij hebben bericht gehad over waar en wanneer zij zich moeten melden.

Voor alle andere belangstellenden geldt helaas: DE TOCHT IS VOL !! U kunt NIET meer inschrijven, ook niet op de dag zelf!

TREINKAARTJE

Als het goed is heeft iedereen die zich tijdig heeft opgegeven, per post een startpakket ontvangen met daarin een informatiebrief en een stempelkaart.
We krijgen van enkele wandelaars  bericht dat zij geen vervoersbewijs hebben ontvangen.
Bent u bang dat u het niet ontvangen heeft? Kijk dan eens goed naar de STEMPEL-kaart.
Daar is één pagina van ARRIVA en dát is uw vervoersbewijs – om de schaatsklassieker te eren is dat het NOORDERRONDRITTEN VERVOERSBEWIJS genoemd.

Kortom, uw stempelkaart is tijdens uw wandeldag(en) tevens uw vervoersbewijs!

Treinstations

Iedere start- en finishlocatie is vlakbij een treinstation. Vanaf 20 januari zullen op de website ook kaartjes te vinden zijn met plattegronden met start en finish van en naar de stations. Kijkt u dan onder de knop ROUTES bij plattegronden. Daar vindt u dan niet alleen de plattegronden van de wandelingen maar dus ook de routes van en naar de stations.

Routes mee

En we zeggen het nog maar een keer….. Alle wandelaars zijn verplicht om de routebeschrijvingen uitgeprint mee te nemen. U vindt de routes op de website. Rechts onder het blauwe balkje Extra Informatie vindt u onder de eerste knop de routes.
Op verzoek van wandelaars zullen we de routes ook als PDF-bestanden toevoegen op de website.

Parkeren

Omdat wij een Groene winter4daagse zijn, kunnen wandelaars met de trein bij start- en finishplaatsen komen. Wij hebben dan ook géén parkeerplaatsen geregeld. Wandelaars die met de auto komen, moeten zèlf een juiste parkeerplaats vinden.

We geven u wel wat tips: in Groningen kunt u parkeren op het Sontplein, Dit is op 5 tot 10 minuten lopen van de startplaats, de Oosterpoort.
In Appingedam kunt u het beste parkeren bij Overdiep (parkeerterrein bij de Albert Heijn).
Uithuizen kent een P+R bij het station, en dat geldt ook voor Winsum en Baflo.

Starttijden

Sommige wandelaars vragen ons of het eventueel mogelijk is om eerder of later te starten, bijvoorbeeld in verband met latere treinaankomst.

De startnummers corresponderen met de starttijden. De eerste 50 nummers gaan als eerste weg, na 5 minuten starten de volgende 50 enzovoorts. U kunt dus zelf uitrekenen hoe laat u ongeveer zult gaan starten.

Het is overigens geen probleem om later te starten, maar dan nooit later dan de limiettijden die staan aangegeven. Eerder starten dan de aangegeven starttijd is in verband met de organisatie helaas niet mogelijk. 

Embleem

Als herinnering is er een speciaal embleem ontworpen. Dit NRT- embleem is te koop voor € 3,50.

U kunt het zó op uw jas of tas  strijken!

Het embleem is te koop gedurende de gehele winter4daagse bij de Informatiebalie!

 

 

Facebook en Twitter

U kunt ons niet alleen op de website of via de nieuwsbrief volgen. Wij zijn ook actief op facebook en twitter.

Wilt u volgen wat er gebeurt tijdens de Noorder Rondtochten of mee twitteren? Kijk dan op #nrt13.
Of ga naar facebook en like us. Ook RTV Noord verslaggever Edwin in ‘t Veld zal via Twitter verslag doen, en natuurlijk via Vroeg op Noord!

 

Beste Batlopers,

wij zijn er helemaal klaar voor, jullie ook …..? Tot ziens bij de winter4daagse de Noorder Rondtochten!

Aanmelden Nieuwsbrief

Wit u ook op de hoogte blijven van
De Noorder Rondtochten? Meldt u zich dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Aanmeldformulier
Uw gegevens:

't Gait deur

Van 26 tot en met 29 januari 2017 vindt de tweede editie van de Groningse winter4daagse plaats! 4 dagen wandelen in winterse sferen op een bijzonder tijdstip en nagenoeg de route van de Noorder Rondritten. Niet voor doetjes, maar een prestatietocht voor de doorgewinterde wandelaar!